Menneenä viikonloppuna Humppilan asemalla järjestettiin pinkopahvikurssi. Kurssi järjestettiin yhteistyössä Jokiläänin kansalaisopiston kanssa ja kurssin vetäjänä toimi restaurointimestari Elina Wirkkala. Kurssilaiset opettelivat asentamaan pinkopahveja seinille ja seman kahvion puoli saikin jo uudet ja hienot pinkopahvipinnat. Odotussalin puolelle pinkopahvit asennetaan myöskin kevään kuluessa.

Ihmisiä työn touhussa asentamassa pinkopahveja telineiltä aseman sisätiloissa.
Pinkopahvikurssi käynnissä. Pahvien naulaus meneillään. Kuva: Leena Uusitalo 14.4.2019.

Kurssilaisilla oli asemalla oma huoltojuna, sillä Humppilan vesiä ei vielä ole voitu kytkeä päälle ennen kuin aseman vesiiliityntä on tehty ja vesimittari asemalle on asennettu. Huoltojunan kyydissä tuli 1000 litraa vettä pinkopahvien asennustyötä varten ja pesu-, sekä huuhteluvedeksi Humppilan vessoihin.

Vanha postivaunu Humppilan aseman edessä ja suomen lippu aseman lipputangossa.
Huoltojunan LWR160 postivaunu Humppilan aseman edessä ja Suomen lippu aseman salossa eduskuntavaalipäivän kunniaksi. Kuva: Marko Laine 14.4.2019.

Huoltojunassan ollut Loviisa-Vesijärvi rautatien vanha postivaunu LWR160 toimi taukotilana ja siellä kurssilaiset saivat nauttia päivän ateriat ja kahvit. Yli sata vuotta vanha postivaunu taukotilana oli monelle kurssilaiselle unohtumaton elämys.

Valmista valkeaa pinkopahvitettua seinää.
Valmista pinkopahvipintaa kahvion puolella. Seinän alaosaan tulee perinteinen puolipaneeli. Kuva: Leena Uusitalo 14.4.2019.

Kurssin aikana Museorautatien talkoolaiset siivosivat Humppilan aseman ympäristöä ja asemanpuistoa talven aikaisten kunnostustöiden jäljiltä.