Kalenterissa ei tapahtumia.

Humppilan aseman vanha kolmiorimahuopakatto uusittiin viikkojen 19 ja 20 aikana. Asemaan oli jossain vaiheessa rakennettu tiilikatto vanhan huopakaton päälle ja vanha huopakatto päätettiin palauttaa aseman kunnostuksen yhteydessä. Huopakatto on painoltaan myös huomattavasti tiilikattoa kevyempi ja rasittaa rakennuksen rakenteita vähemmän.

Asemarakenuus, jossa on uusi syvän musta komiorimahuopakatto.
Aseman uusi katto on lähes valmistunut. Kuva: Marko Laine 13.5.2019.

Huopakatto tehtiin ulkopuolisen urakoitsijan työnä. Aseman vanhana huopakaton päälle laitettiin havuvanerista uusi kattopohja, jonka päälle uusi huopakatto asennettiin. Katon uusimisen yhteydessä uuusittiin myös aseman siirron aikana vaurioituneet rännit ja vesikourut.

Kuvaa aseman sisäremontista. Telineitä ja työkaluja kaikkiallla, seinissä puolipaneelit ja pinkopahvit.
Aseman kunnostus edistyy myös sisäpuolella. Seuraavaksi on vuorossa sisäkaton lopullinen maalaus ja tapetointi. Kuva: Jyrki Längman 12.5.2019.

Kattotöiden lisäksi aseman korjaus jatkui niin sisällä kuin ulkona. Sisällä viimeisteltiin seinien pinkopahvituksia ja tehtiin sisäkattojen pohjatöitä. Aseman kahviopuolelle käytiin myös ostamassa tyyliin sopivat tapetit Toijalan tapettitehtaalta.

Aseman harmaita seiniä maalataan keltaiseksi.
Aseman ulkomaalaus alkoi toden teolla viikonloppuna 11.-12.5. Kuva: Jyrki Längman 11.5.2019.

Ulkoseinien ja räystäiden raappaus ja pesu aloitettiin ja seinät saivat jo hieman keltaista maalia, joten aseman tuleva ulkonäkö alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan.