Kalenterissa ei tapahtumia.

Museorautatiellä on rakenteilla Jokioisten rautatien matkustajavaunun numero 1:n replika, jonka runko ja telit ovat alkuperäiset vuodelta 1898. Jokioisten rautatiellä oli käytössään kolme matkustajavaunua, joiden metalliset rungot ja telit valmisti englantilainen Leeds Force Company. Vaunujen puiset korit ja sisustuksen valmisti Hietalahden Sulkutelakka Helsingissä. Vaunut uudistettiin 1920-luvulla ja ne olivat käytössä aina matkustajaliikenteen päättymiseen, vuoteen 1954 asti. Tämän jälkeen vaunujen korit hävitettiin ja rungot muutettiin tavaravaunuiksi.

Nyt rakenteilla olevaa matkustajavaunun historiallista kopiota on rakennettu hiljalleen kolmen vuoden aikana muun toiminnan ohessa. Vaunu rakennetaan 1920-luvun asuun. Tuleva talvi käytetään viimeistelytöihin ja vaunu on tarkoitus saada liikenteeseen asiakkaidemme iloksi kesällä 2021.

Ruskea puukorinen matkustajavaunu sisällä korjaamohallissa montun päällä.
JR1 matkustajavaunu Minkiön korjaamohallin vaunupuolella. Päätysiltojen suokaverkot, kytkimet, jarrut, yms odottavat vielä valmistumistaan. Kuva: Marko Laine 10.3. 2020.
Ruskean puukorisen matkustajavaunun pääty päätysiltoineen. O.vi on kustuvasti auki
Vaunun Humppilan puoleiseen päähän on jo asennettu puskin, jotta vaunua on helpompi liikutella. Kuva: Marko Laine 10.3. 2020.
Sisäkuva ja valmistumassa olevasta vunusta. Penkkien päällä on vielä listoja, mutta lakkaus alkaa olla valmis samoin sisäkaton maalipinta.
Vaunu sisältä. Vielö on listotuksi tehtävä ennen vaunun käyttönottoa. Kuva: Marko Laine 10.3. 2020.