Jokioisten Museorautatiellä järjestetään vuoden lähes jokaisena viikonloppuna ja varsinkin kesäaikaan ajoittain myös arkipäivisin talkoita. Tekemistä riittää kaikenikäisille ja -kokoisille! Museorautatien toiminta on monipuolista: näkyvin osa on kesän junaliikennöinti ja siihen liittyvät liikennetehtävät. Muttä tämän lisäksi museorautatiellä tehdään paljon huolto-, korjaus- ja ylläpitotöitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin mielekästä tekemistä, sillä tehtävien töiden kirjo on valtava: kevyistä töitä voitaisiin mainita mm. erilaiset maalaus- ja nikkarointityöt, ruohikonleikkaaminen ja yleiset paikkojen siistimiset. Polttopuita tarvitaan niin vetureissa kuin saunan kiukaassa ja padassakin. Raskaampia töitä edustaa mm. erilaiset radan ylläpitoot liittyvät työt, kuten pölkynvaihto, raiteen nosto ja toppaus.

Yleensä talkoopäivien lopuksi lämmitetään talkoosauna ja kesäisin saunan edustalla on mukava grillata kesäillan hämärtyessä. Sunnuntaisin liikennepäivien yhteydessä yhdistys tarjoaa talkooruoan.

Majoitus onnistuu mainiosta niin vuonna 2002 valmistuneen korjaamorakennuksen huoneissa kuin myös perinteisissä VR:n entisissä makuuvaunuissa.

Tervetuloa talkoisiin yksin tai yhdessä ja vaikkapa päiväksi, pariksi tai koko viikoksi. Jokainen tehty talkootunti ja -päivä on arvokas ja auttaa säilyttämään ja edistämään meidän arvokasta museorautatietämme ja toimintaamme!

Talkookalenteri

Mikäli lähiaikoina on tulossa talkoita löydät ne joko alla olevasta tulevien talkoiden listasta tai oikealla olevasta talkookalenterista.

Humppilan asematalkoot

maaliskuu
lauantai
23
la, 23. maaliskuu 2019, 09:30 - su, 24. maaliskuu 2019, 15:30
Museorautatien talkookalenteri
Maaliskuun neljäntenä viikonloppuna jatketaan taas Humppilan uuden aseman kunnostustöitä. Ohjelmassa on aseman etuseinän ulkolaudoituksen tekeminen valmiiksi sekä sisätiloissa sisäkaton korjausta. Kunnostustalkoita järjestetään koko talven ja kevään ajan lähes joka viikonloppu, sillä tehtävää ty…

Halkotalkoot

maaliskuu
lauantai
30
la, 30. maaliskuu 2019, 09:00 - su, 31. maaliskuu 2019, 15:30
Museorautatien talkookalenteri
Museorautatien höyryveturit tarvitsevat paljon ruokaa liikkuakseen. Yksi kevään varma merkki on perinteiset halkotalkoot, jolloin tehdään veturipuita kesän liikennettä varten. Viikonlopun aikana on tarkoitus saada valmiiksi noin 80 m3 halkoja. Työssä on mukana klapikone, mutta paikalle tarvitaan myö…

Kevätkokous 2019

maaliskuu
lauantai
30
la, 30. maaliskuu 2019, 12:00
Museorautatien talkookalenteri
Kevätkokous 2019 Museorautatieyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina, 30. maaliskuuta 2019 klo 12 alkaen Minkiöllä, Kiipun kylätalossa (osoite Kiipuntie 47, Minkiö). Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Kokouksessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

OLM (Opasteet ja Liikennemääräykset) -koulutus

maaliskuu
sunnuntai
31
su, 31. maaliskuu 2019, 09:30 - 16:00
Museorautatien talkookalenteri
OLM (Opasteet ja Liikennemääräykset) -koulutus Sunnuntaina 31.3. klo 9.30 järjestetään OLM-koulutus ja koe Minkiön Asemalla Kiipun kylätalolla. Koulutus ja koe kestävät noin klo 16.00 asti. Koulutuksen pitää Juhana Siren. Koulutukseen osallistujille tarjotaan aamukahvit klo 9.30 alkaen ja lounas pu…

Nuortenviikonloppu 2019

touko
lauantai
4
la, 4. touko 2019, 10:30 - su, 5. touko 2019, 14:00
Museorautatien talkookalenteri
Nuortenviikonloppu 2019 Museorautatien perinteinen Nuortenviikonloppu tulee taas! Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna, 4.-5.5. järjestetään jälleen perinteinen Nuortenviikonloppu, jossa pyritään esittelemään Museorautatien monipuolista toimintaa ja saamaan uusia nuoria innostumaan mukaan monipuolisen harrastuksen pariin…