kkous2022Museorautatie ry:n jäsenet kutsutaan syyskokoukseen 2022, mikä pidetään Kiipun kylätalolla (Kiipuntie 47, 31360 Minkiö) lauantaina 26.11 kello 12:00 alkaen. Esillä sääntöjen määräämät asiat sekä ylimääräisenä asiana kaksi sääntömuutosta. Kokoukseen järjestetään myös etäyhteys, mutta etäyhteydellä ei voi osallistua äänestyksiin (läsnäolovaatimus säännöissä). Kahvitarjoilu.

Kello 15 alkaen (varauksella syyskokouksen venymiselle) mahdollisuus suorittaa OLM-tentti omatoimisen opiskelun pohjalta, lue edempänä ilmoittautumisesta.

Syyskokouksen asioista ja ohjelmasta yksityiskohtaisemmin:

 

Syyskokouksen sääntöjen määräämät asiat:

  • Tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus vuodelle 2023
  • Toimintasuunnitelma vuodelle 2023
  • Valitaan johtokunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja kasööri, kukin vuodeksi.
  • Valitaan kaksi johtokunnan jäsentä kahdeksi vuodeksi, erovuoroisten tilalle.
  • Valitaan vuoden 2023 toiminnantarkastajat (tai tilintarkastajat)
  • Muut mahdolliset asiat.

Sen lisäksi johtokunta ehdottaa kaksi muutosta sääntöihin, seuraavasti:

1) Nimenkirjoittajat:
§8 Yhdistyksen nimen kirjoittaa liikennepäällikkö, johtokunnan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai kasööri, kukin yksin.

Nykyinen pykälä:

Yhdistyksen nimen kirjoittaa kaksi johtokunnan varsinaista jäsentä yhdessä tai johtokunnan varsinainen jäsen yhdessä liikennepäällikön kanssa.

Muutoksen perustelut:
Nykyään hakemuksissa ja kirjelmien laatimisessa käytettävistä sähköisistä vahvan tunnistuksen järjestelmistä puuttuu usein mahdollisuus kaksinkertaiseen allekirjoitukseen. Toisinaan järjestelmä ei myöskään hyväksy yksinkertaista allekirjoitusta, koska säännöissämme vaaditaan kaksi allekirjoitusta.
Johtokunta ei näe, että mahdollinen väärinkäytöksen riski olisi muutoksen hyötyjä suurempi.

2) Johtokunnan jäsenten lukumäärä. Johtokunta esittää johtokunnan jäsenten lukumäärän nostamista yhdellä, seuraavasti:

§6. Yhdistystä edustaa ja sen asioita hoitaa lainmukaisena hallituksena johtokunta, johon kuuluvat johtokunnan puheenjohtaja, johtokunnan varapuheenjohtaja, yhdistyksen sihteeri, yhdistyksen kasööri ja neljä muuta varsinaista jäsentä sekä yksi varajäsen.
Johtokunnan jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa, johtokunnan puheenjohtaja, johtokunnan varapuheenjohtaja, yhdistyksen sihteeri, yhdistyksen kasööri sekä johtokunnan varajäsen vuodeksi, muut kahdeksi vuodeksi siten, että joka vuosi on kaksi erovuorossa.
Johtokunnan varajäsenellä on läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa, mutta äänioikeus ainoastaan mikäli kaikki johtokunnan varsinaiset jäsenet eivät ole saapuvilla.
Johtokunta on päätösvaltainen viiden jäsenen ollessa saapuvilla.

Ylläolevasta seuraa muutos myös syyskokousta selostavan pykälä 11:n kohdassa 4:
§11.4. valitaan johtokuntaan seuraavaksi vuodeksi johtokunnan puheenjohtaja, johtokunnan varapuheenjohtaja, yhdistyksen sihteeri, yhdistyksen kasööri ja johtokunnan varajäsen, sekä kahdeksi seuraavaksi vuodeksi kaksi johtokunnan varsinaista jäsentä erovuorossa olevien tilalle;

Perustelut:
Johtokunnan jäsenten lukumäärän lisääminen yhdellä vähentää riskiä että kokous ei saavuta (tai kesken kokouksen menettää) päätösvaltaisuutta olettaen, että päätösvaltaisuuden raja pysyy samana eli 5 osallistujaa, kuten ehdotetaan.
Toinen hyöty liittyy syyskokousten kulkuun: tällä tavalla joka vuosi on kaksivuotisista jäsenistä kaksi erovuorossa, eikä joka toinen vuosi yksi, joka toinen kaksi. Se yksinkertaistaa hieman valintaprosessia ja antaa myös mahdollisuuden laajentaa johtokuntakokemusta saavien piiriä.

ILMOITTAUDU OLM-tenttiin etukäteen eli viimeistään keskiviikkona 23.11 osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ZOOM-ETÄYHTEYS syyskokoukseen tällä linkillä alkaen kello 11:50. Huomio! Etäyhteydellä ei voi osallistua äänestyksiin eikä olla kokouksen toimihenkilönä, puheoikeus on.

Esityslista ja oheismateriaalit tästä (sama nippu jaetaan paperilla kokouksessa).