Kalenterissa ei tapahtumia.

Perinteisen nuortenviikonlopun aikana 22.-24.4. kokoontu 22 nuoren joukko Minkiölle tutustumaan talkootyöhön ja pitämään myös hauskaa. Viikonloppu alkoi lauantaina klo 11.00 pienellä perehdytyksellä Jokioisten Museorautatiehen. Perehdytyksen jälkeen syötiin lounas ja sitten olikin vuorossa junamatka Humppilaan.

Matkan aikana halukkaat saivat matkustaa vuoron perään veturissa ja kokeilla myös valvotusti veturilla ajamista. Humppilassa oli vuorossa yhden tavaravaununtyhjentäminen Humppilan halliin ja hieman vaihtotöitä, jotta junaan saatiin liitettyä kaksi tyhjää tavaravunua Minkiölle vietäväksi. Tämän jälkeen otettiin perinteinen ryhmäkuva, syötiin välipala Humppilan asemalla ja lähdettiin viemään junaa kohti Minkiötä.

Ryhmäkuva nuortenviikonlopun osallistujista Humppilan asemalla JR3 matkustajavaunun edessä.
Nuortenviikonloppun perinteinen junamatkan yhteispotretti otettiin tänä vuonna Humppilan asemalla ennen lähtöä Minkiölle. Kuva: Markku Nummelin 22.4.2017.

Minkiötä lähestyessä takatalvi teki tuloaan ja ilman täytti Minkiöllä jo lumisade, joten suunniteltu grillauskeikka Santavaihteen laavulla jäi haaveeksi. Minkiöllä iltaa vietettiin resiinoiden, höyryveturien ylöslämmityksen ja hulllon merkeissä sekä lopulta saunoen ja lettuja paistaen. Rohkeimmat uskaltautuivat lumi- ja räntäsateessa resiinoimaan tuntikaupalla ja käymään jopa pihasaunassa!

Sunnuntaina herkullisen aamaiaisen jälkeen osa porukasta osallistui höyryveturien huoltoon ja lämmitykseen sekä pääsi myös ajelulle JR 5 "Orion" höyryveturilla. Toinen joukko porukasta tyhjensi Minkiöllä GB umpitavaravaunusta ja Osuuskaupan makasiinista kaikki sinne varastoidut Höyryfestivaalitavarat kahteen Humppilasta tuotuun tavaravaunuun. Myös kaikki liikennemerkit ja opastimet siirrettiin uuteen opastinvarastoon ja järjestettiin siellä hyllyille. Siivousurakan parasta osaa oli tavaroiden kuljetus uusin paikkoihin rullavaunuilla ja resiinoilla.

Päivän lopuksi oli vielä vuorossa resiinointia ja nuorten itsensä valmistama maittava lounas. Pienen loppusiivouksen jälkeen viikonloppu loppui hieman klo 14.00 jälkeen ja kaikilla tuntui olevan hauskaa loppuun asti.