• Halkotalkoot

    9 päivän päästä
    Minkiön asema
    Minkiö
    Museorautatien talkookalenteri

hkr2-ulkoilee 

Pitkään työn alla ollut Hyvinkään-Karkkilan rautatien matkustajavaunu pääsi marraskuun lopussa ulkoilemaan, kun Jokioisten rautatien matkustajavaunun alusta hiekkapuhallettiin ja maalattiin korjaamohallissa. Kuluvan talven ja syksyn aikana on vaunuun valmistunut mm. hattuhyllyjen osat, päätysiltojen kaiteet, oheisesta kuvasta vielä puuttuvat kaikki vaunun ikkunat lopullisessa kunnossaan ja vaunun sisäosien listoitukset.

 

Vuodenvaihteen tienoilla vaunun kaikki ikkunat lakattiin ja puhdistettiin sekä asennettiin vaunuun paikalleen. Vaunun sisäosien listoitukset on myös lähes viimeistelty. Talvella on vielä vuorossa ikkuna-asennusten loppuunsaattaminen ja vaunun sisäosien viimeiset lakkauskerrat. Myös vaunun hattuhyllyt ja kynttilävalaisimet pitää koota ja asentaa ennen kuin vaunun sisäosat valmistuvat lopullisesti.

Tämän lisäksi vaunun päätysiltojen kaiteet on vielä viimeisteltävä ja lakattava, vaunun telien kunnostus saatettava loppuun ja vaunun on asennettava jarrut. Tämän jälkeen vaunu alkaa vähitellen olemaan jo valmis!